Praktijkgegevens

Reizigersadvies


In onze praktijk is een door de LCR geregistreerde reizigersgeneeskundig huisarts en een gespecialiseerde doktersassistente aanwezig.

Als u een verre reis gaat maken verwacht u zo goed mogelijk beschermd te worden tegen ziekten die heersen in de (sub)tropen. De adviezen die een reiziger krijgt zijn gebaseerd op de landelijke richtlijnen van het LCR (het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering). Het is echter van belang om ook de individuele omstandigheden van de reiziger en van de reis bij een advies te betrekken. De vaccinaties en malariapillen die een reiziger nodig heeft zijn altijd afhankelijk van de reisbestemming, de gezondheidstoestand van de reiziger en de omstandigheden waaronder iemand gaat reizen. Vaccinaties en anti-malariapillen hebben bijwerkingen en geven in veel gevallen geen 100% bescherming. Er moet dus een goede afweging gemaakt worden over het belang van bepaalde maatregelen in een individueel geval.

Om precies te weten wat voor u als reiziger de aangewezen vaccinaties en malariabescherming zijn kunt u het best het volledig ingevulde Reizigersadvies formulier invullen en naar ons toesturen. Probeert u ons zo gedetailleerd mogelijk te informeren! Nadat de verwerking heeft plaatsgevonden ontvangt u een e-mail dat u een afspraak kunt maken met de assistente. Alle vaccins zijn bij ons in de praktijk op voorraad.

De kosten verbonden aan een reizigersadvies bedragen €30,-. Voor een recept en/of het zetten van vaccinatie(s) vragen wij u €16,50. Voor een heel gezin passen we de prijs aan. Een reizigersvaccinatiepaspoort is €8,-.

Deze bedragen dienen contant of per pinbetaling te worden voldaan.
De totale kosten aangaande reisadvisering en vaccins kunt u indienen bij uw zorgverzekeraar. Afhankelijk van uw pakket worden de kosten door uw verzekeraar geheel, gedeeltelijk of niet vergoed.
-
Het Huisartsenteam Dudok Waarneming
Spoed (076) 529 70 86 Praktijk (076) 522 75 20
Adres Eggestraat 3
4818 BR Breda
Kaart
Huisarts(en) T. van Beek
A. Poppelaars
D. Schrijnemaekers
N. Van Es
H. Spaan